Bananų duona su avižiniais miltais

Sodri, soti, drėgna - tobula bananų duona

12/10/20241 min read

BANANŲ DUONA BE GLIUTENO

Ingredientai:

• 3 kiaušiniai
• 70g rudojo cukraus
• 3 prinokę bananai
• 1 a.š. cinamono
• vanilės ekstraktas
• druska
• 100g juodojo šokolado
• 70g kokosų aliejaus
• 20g sviesto
• 2 v.š. chia sėklų
• 200g avižų miltų (malti avižų dribsniai)

Gaminimo procesas:

Kiaušinius lengvai išplakite su cukrumi. Kokosų aliejų ir sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies prikaistuvyje arba mikrobangų krosnelėje. Į dubenį su kiaušiniais sudėkite bananus ir juos sutrinkite šakute. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Viską gerai išmaišykite, kol miltai susimaišys su tešla. Supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą viską permaišykite.

Smulkiai supjaustykite šokoladą ir suberkite į bendrą masę, tuomet vėl išmaišykite. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Perpjaukite bananą išilgai pusiau ir uždėkite jo puses ant pyrago viršaus. Apibarstykite cukrumi.

Pyragą kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite įsmeigę medinį pagaliuką – jis turėtų likti sausas.

Patiekite grilintą ant keptuvės, su sviestu, graikišku jogurtu, riešutų sviestu, uogomis, karamelizuotais bananais.