HUMUSAS SU BUROKĖLIAIS

Pasigaminkim tą humusą, kurį serviruojame LAIMĖ KARTU virtuvėje

RECEPTAI, MAISTAS, SVEIKATA

11/30/20241 min read

Paprastas, skanus ir itin sveikas avinžirnių humusas su virtais burokėliais

Ingredientai:

  • 400 g mirkytų ir virtų avinžirnių

  • 2–3 v. š. alyvuogių aliejaus arba tahini (sezamų pastos)

  • 1 citrinos sultys (pagal skonį)

  • 1 skiltelė česnako

  • 1/2 a. š. druskos (pagal skonį)

  • Žiupsnelis maltų pipirų

  • 2–4 v. š. ledinio vandens (pagal norimą tekstūrą)

  • 100 g. virtų burokėlių

Gaminimas:

Į virtuvinį kombainą arba trintuvą sudėkite virtus avinžirnius, alyvuogių aliejų arba tahini, citrinos sultis ir česnaką.

Pagardinkite druska, pipirais ir pradėkite trinti.

Po truputį įpilkite ledinio vandens, kol humusas taps švelnios ir kreminės konsistencijos.

Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius pagal skonį.

Pagamintą humusą laikykite stikliniame ar metaliniame maisto inde, šaldytuve (0; +6) laipsnių temperatūroje. Suvartokite per savaitę.
Tepkite ant šviežiai keptos duonos, valgykite su daržovėmis, gardinkite kiekvieną savo patiekalą.