Kalėdinis kiaulienos sprandinės kepsnys
Ilgai keptas orkaitėjė, minkštas ir sultingas
12/23/20241 min read
Sultingas ir minkštas kiaulienos sprandinės kepsnys Kalėdoms
Ingredientai:
• 2 kg žalios kiaulienos sprandinės
• 50 ml alyvuogių aliejaus
• 2 v.š. garstyčių
• 1 v.š džiovintų česnakų granulių
• 1 v.š. saldžiosios paprikos miltelių
• 1 v.š. rūkytos paprikos miltelių
• 1 v.š. grūstų pipirų
• 20 - 25 g druskos
Gaminimas:
Pasiruoškite indą marinavimui, geriausiai tinka stiklinis arba metalinis indas, toks, kad 2 kilogramų mėsa patogiai tilptų.
Mėsą įtrinkite garstyčiomis, alyvuogių aliejumi, prieskoniais ir druska. Indą uždenkite ir palikite marinuotis bent nakčiai.
Orkaitę įkaitinkite iki 125°C, mėsą sudėkite į kepimo maišus, galus užriškite, sudėkite į kepimo indą. Kepkite apie 2,5 - 3 valandos, kol vidaus temperatūra pasieks 85°C. Iškepus, leiskite mėsai šiek tiek pastovėti, kadangi iš karto prapjovus, daug sulčių ištekės, o mes jas norime išlaikyti viduje. Porcijuokite į lekštes ar serviruokite tiesiai ant stalo, kad kiekvienas valgytojas galėtų pats sau atsiriekti, kiek norisi.



