KEPTI SALDŪS VARŠKĖČIAI
Čia tie, tobulieji savaitgalio varškėčiai, kuriuos beveik kas savaitę kepame LAIMĖ KARTU virtuvėje
11/30/20241 min read


Geriausias varškėčių receptas
Ingredientai:
2 kiaušiniai
40 g cukraus
1 v. š. vanilinio cukraus
500 g varškės
175 g kvietinių miltų
1,5 a. š. kepimo miltelių
Paruošimas:
Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius.
Įdėkite varškę, cukrų ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite švariomis rankomis, kol ingredientai susijungs.
Suberkite miltus ir kepimo miltelius, sumaišykite, kol miltai tolygiai įsimaišys į tešlą.
Padalinkite tešlą į dvi dalis.
Suformuokite iš kiekvienos dalies volelį, maždaug 6 cm pločio. Jei tešla limpa, pabarstykite šiek tiek papildomų miltų.
Supjaustykite kiekvieną volelį maždaug 2 cm storio gabalėliais. Pakartokite su likusia tešla.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės-žemos kaitros. Kepkite blynelius, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių, apversdami, kai reikia.
Norint pasiekti tą tobulą purumo tekstūrą - apkepkit varškėčius keptuvėje, tolygiai iš abiejų pusių ir pabaikite juos kepti orkaitėje. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180°C (350°F) temperatūroje 7 minutes.
Patiekite šiltus su grietine ir uogiene, šviežiomis uogomis arba apelsinų griežinėliais. Cukraus pudra taip pat reikalų nepagadintų.
Skanaus!



