Šokoladinis braunis

Sodrus, saldus, nepamirštamas

12/2/20241 min read

Šis braunis, mūsų virtuvės orkaitėje keptas daugiau nei kelis šimtus kartų. Nuo pat 2021 metų, kai atidarėme restoranėlį, braunis buvo vienas iš tų desertų, kuris vitrinoje atsidurdavo kas savaitę. Ir šiandien, mes jau nebeįsivaizduojame, kad galėtų būti kitaip!

Svabiausias dalykas ruošiant šio kepinio tešlą - neperplakti, nepermaišyti ir neperkepti. Tada braunis atvėsęs bus toks, apie kokį ir svajojate - minkštas, tįstantis, limpantis, traškia plūtele. Vyšnios čia žaidžia skoniųs balansuojančią rolę, pabandykit

Ingredientai:
• 150 g sviesto
• 3 dideli kiaušiniai
• 120 g juodojo šokolado
• 180 g - 200g cukraus
• 60 g kakavos miltelių
• 80 g kvietinių miltų (galima keisti miltus be glitimo, pvz migdolų)
• 1 dosnus šaukštelis kepimo miltelių
• Žiupsnelis druskos
•150 g šaldytų vyšnių

Gaminimas:
Ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies.
Sudėkite gabaliukais laužytą šokoladą ir palikite, kad jis ištirptų.
Supilkite cukrų, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
Suberkite kakavos miltelius, miltus ir kepimo miltelius. Dar kartą atsargiai išmaišykite, tačiau stenkitės nepermaišyti tešlos, kad braunis išliktų minkštas ir sodrus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, paviršiuje, šiek tiek įspaudžiant, sudėliokite šaldytas vyšnias.
Kepkite apie 45 minutes, 165° C orkaitėje. Pyrago vidurys turėtų būti šiek tiek drėgnas – tai suteiks brauniui ypatingą tekstūrą.

Patiekimas:
Leiskite brauniui šiek tiek atvėsti prieš pjaustydami, geriausia bent jau 12 valandų. Patiekite su ledais, jogurtu, šviežiomis uogomis ar tiesiog mėgaukitės be jokių priedų.

Skanaus!